YEŞİL FASULYE DİBLESİ

Gönderen Etiketler: zaman:
Hayırlı Cumalar Kıymetli Takipçilerim!!!
Her Cuma bir huzur her sabah bir umuttur! Huzurunuz ve umudunuz daim dualarınız kabul olsun ...
Eylül ayının sonuna geldik artık,havalar iyiden iyiye soğumaya başladı...Okulların açılması ile düzenimizi de kurduk çok şükür...Kerem bu sene 5. sınıf...
Sebanur Ankarada , Tuğçe bebek bekliyor...Şubat gibi bir oğlumuz olacak inşallah...
Bunun gibi bir güzellik kapımızı çalacak...
Hazırlıklar başladı,anneanne olma yolundayım...
(Fotoğraf Alıntıdır) 
Bayağıdır yemek tarifi yazmamıştım,oysaki hergün birşeyler yapıyorum...
Dibleyi ilk defa denedim,sizlerle paylaşmak istedim...
Daha çok Karadenizde yapılan dible,fasulye,kara lahana ve kabak gibi sebzelerin pirinçle buluşması anlamına geliyormuş...Araştırdım öğrendim...Bizim mutfağımızda bulgurla yapılır bu yemek,Fasulyeli pilav veya Kahküllü Pilav olarak anılır...Ve bol sarmısaklı olur...
Kahküllü Pilav için tıkkkkk
Tarif Şöyle;
    Malzemeler:
  • Yarım kg taze fasulye,
  • 1 adet büyük boy soğan,
  • 2 adet domates,
  • 1 su bardağı pirinç,
  • Yarım yemek kaşığı salça,
  • 1 yemek kaş.tereyağı,yarım çay bard.sıvı yağ.
  • Tuz,
  • Sıcak su.

   Yapılışı:

  • Fasulyeleri ayıklayıp 1 cm kalınlığında keselim.
  • Domatesleri rendeleyelim.
  • Soğanları ince ince doğrayalım ve sıvı yağda pembeleşene kadar kavuralım,tereyağını da ekleyelim...
  • İçine fasulyeleri ilave edelim ve kavuralım.
  • Sonra domatesleri, salçayı ilave edelim ve karıştıralım.
  • Daha sonra fasulyelerin üzerini geçecek şekilde sıcak suyu ilave edelim ve fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Yemeğin suyu azaldığında pirinçleri, tuzu ilave edelim.
  • Kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Sıcak sıcak servis edelim...

Bu lezzetli yemeği denemeyenlere tavsiye ederim!!!
Ancak taze iken yiyin,2. güne kaldığında tatlılaşıyor...
Afiyet Olsun!!!
Yorum Gönder

Back to Top