PEYNİRLİ ÇİĞ BÖREK

Gönderen Etiketler: zaman:

Hayırlı Cumalar,Cumanın Bereketi ve Duası ile taçlanmak nasip olsun hepimize inşallah!!!
Kavurucu sıcaklarla mücadele ettiğimiz Temmuz ayının sonuna geldik  ancak Ağustos ayıda  böyle geçecek görünüyor...İlimiz meydanındaki derece 42-43 ü gösteriyor...
Yemek yapmak da işkence gibi mutfaklarda...Bu Çiğ Böreği  ramazanda sahur için kızartmıştım,çok beğenildi ve tarifini paylaşmaya fırsat olmamıştı..


Tarifimiz Şöyle;
      Hamuru için:
      ----------------

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un
  • Aldığı kadar ılık su

     İç Harcı için:
    ----------------
  • Peynir (  kıyma veya patates de olabilir)
  • Maydanoz
  • Tuz,pul biber,karabiber
     
    YAPILIŞI:
   -------------
  • Hamuru için  malzemeleri bir karıştırma kabına alın,unu döküp ortasını açın içine yumurtayı, sütü, tuzu ve az ılık suyu , kabartma tozunu ekleyip yoğurun. 
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun ve üzerini kapatarak 10-15 dak.dinlenmeye bırakın..
    • Diğer taraftan  maydanozları kıyıp peynirleri ekleyerek karıştırın,tuzu ve baharatı da ilave edin...
    • Sonra hamurdan bezeler alarak istediğiniz büyüklükte açın. İçine harcı ekleyip ağzını kapatın. Ben geniş poğaça şeklini verdim,yuvarlak da olabilir... 

    • Sonra kızdırdığınız zeytinyağında  arkalı önlü kızartarak havlu kağıt serdiğiniz servis tabağına alın...
    • Dilerseniz içsiz de kızartabilirsiniz... 

    Afiyetle Yiyin!!!
    Yorum Gönder

    Back to Top