Hayırlı Cumalar,Cumanın Bereketi ve Duası ile taçlanmak nasip olsun hepimize inşallah!!!
Kavurucu sıcaklarla mücadele ettiğimiz Temmuz ayının sonuna geldik ancak Ağustos ayıda böyle geçecek görünüyor...İlimiz meydanındaki derece 42-43 ü gösteriyor...
Yemek yapmak da işkence gibi mutfaklarda...Bu Çiğ Böreği ramazanda sahur için kızartmıştım,çok beğenildi ve tarifini paylaşmaya fırsat olmamıştı..
Tarifimiz Şöyle;
Hamuru için: ----------------
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
- Aldığı kadar ılık su
İç Harcı için:
----------------
- Peynir ( kıyma veya patates de olabilir)
- Maydanoz
- Tuz,pul biber,karabiber
YAPILIŞI:
-------------
- Hamuru için malzemeleri bir karıştırma kabına alın,unu döküp ortasını açın içine yumurtayı, sütü, tuzu ve az ılık suyu , kabartma tozunu ekleyip yoğurun.
- Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun ve üzerini kapatarak 10-15 dak.dinlenmeye bırakın..
- Diğer taraftan maydanozları kıyıp peynirleri ekleyerek karıştırın,tuzu ve baharatı da ilave edin...
- Sonra hamurdan bezeler alarak istediğiniz büyüklükte açın. İçine harcı ekleyip ağzını kapatın. Ben geniş poğaça şeklini verdim,yuvarlak da olabilir...
- Sonra kızdırdığınız zeytinyağında arkalı önlü kızartarak havlu kağıt serdiğiniz servis tabağına alın...
- Dilerseniz içsiz de kızartabilirsiniz...
Afiyetle Yiyin!!!