KÖZLENMİŞ KAPYA -KIRMIZI BİBER TURŞUSU

Gönderen Etiketler: zaman:
Hepimizin en çok sevdiği Közlenmiş Kırmızı Biber Turşusu...
Turşudan ziyade atıştırmalık,yemeklerin yanında salata olarak kullandığımız bir yiyecek...

En çokda küçük kızım seviyor,yapıp ona da gönderdim...
Geçen seneki hazırlıklarımdan burada

   Malzemeler:
  • 2,5 kg kadar közlenmiş biber
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından biraz az sirke
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 7-8 diş sarmısak
 Yapılışı:
  • Biberleri közleyip,kabuklarını soyun.
  • Sıvı yağ,sirke,tuz,şeker ve doğranmış sarmısakları tencereye alıp hafif kaynatın...
  • Doğranmış biberleri de içine ilave ederek karıştırın...
  • Sıcak sıcak kavanozlara doldurup,kapaklarını sıkıca kapatın ve bir bez üzerine ters çevirin...
  • Üzerlerini ayrı bir bez veya havlu  ile sarın,5-6 saat sonra kavanozları düzeltin ve kapaklarını kontrol ederek kaldırın...
                                      Afyet OLSUN!!!
Yorum Gönder

Back to Top