Fellah Köftesi , Bulgur Köftesi adı ile bilinen ana malzemesi bulgur olan bu köfte sarmısaklı yoğurt ile enfes oluyor...
Annemin elinden çıktı bu güzel lezzet,sağolsun...
Tarifi Şöyle;
Malzemeler:
- 2 su bardağı ince bulgur (kısırlık bulgur)
- 1 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Tuz,karabiber,pul biber
- Arzuya göre az kimyon
- 2 diş sarımsak
- Yoğurt
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Bulguru soğuk suyla ıslatın.
- Salçayı, unu, tuzu, yumurtayı ilave ederek güzelce yoğurmaya başlayın.
- Ara sıra da az miktarda su ilavesinde bulunarak malzemenin macun kıvamında birbirini tutan bir kıvama gelmesini sağlayın.
- Beş dakika dinlendirdiğimiz köfte hamurundan fındık büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.
- Elinize yapışmaması için bir kaseye su koyarak elinizi batırın...
- Köfteyi kaynayan tuzlu suda haşlayın.
- 5-6 dakika haşladığınız köfteleri delikli bir kepçe yardımıyla servis tabağına alın..
- Sarımsaklı yoğurdu üzerine dökün.
- Daha sonra yağlı sosu gezdirin.
- Afiyetle yiyin...