Korsan

Gönderen Etiketler: zaman:
   Oradan oraya savruluyoruz rüzgâr şiddetini arttırdıkça. Yelkenlerle boğuşuyoruz. Saçlarımız gemimizin kaybolan bayrağı yerine dalgalanıyor. Tahta bacağım ve kanca elime rağmen güvertede koşturup mürettabata emirler yağdırıyorum. Karşıdan bir savaş gemisinin geldiğini söylüyor direğin üstündeki gözlemci. Topları ve kılıçları derhal hazır etmelerini söylüyorum. Hepsi hay hay kaptan diyerek yerlerine koşturuyor. Şiddetli bir dalga vuruyor gemiyi, içleri içme suyu dolu fıçılar ayaklarımızın altında yuvarlanıp denize düşüyor. Bu çatışmayı kazanmazsak öldük sayılır. Karşıda görünen gemi bizimkinin iki üç katı boyunda. Sıra sıra dizilmiş toplardan gelen barut kokusu denizin kokusunu bastırıyor. Hazır ol ve ateş! Gemiler birbirine yaklaşırken toplar atılıyor.

— Allahu ekber allahu ekber

   Zafer bizim olacak. Attığımız toplar ciddi hasarlara neden oluyor. Karşı gemiyi yağmalamak üzere oraya koşturuyoruz. Elimizde kılıçlar, önümüze geleni kesiyoruz. Bizim için en önemlisi içme suyu, fıçılara davranıyoruz hemen. Sonra erzak deposuna dalıyoruz. Bir çuval hurmayı ve pideyi kendi gemimize alıyoruz. Dalgalar yavaşlıyor etrafı derin bir sessizlik kaplıyor. Zaferimizin tadını çıkararak yemeklerimizi yiyoruz.

— Bu akşam teravih namazına gelecek misin kuzum? Bak Sirkeci garına da götürürüm seni o kara treni görmek istemez misin ha?

   Dünyanın tek tren korsanı benim. Ve dünyanın tek tren gemisi bana ait. Simsiyah ve yüzlerce vagonu var tren gemimin. Altında tekerler yok ama rayların üzerinde gidebiliyor. Ve denizdeki tüm gemilerden daha hızlı. Tüm gemileri yağmaladıktan sonra sıra trenlere gelecek.

— Bana macun da alacak mısın?

---------------

Yorum Gönder

Back to Top